metodista

ruuhkaton arki -metodi lapsiperheille syntyi ruuhkavuosien aiheuttaman kaaoksen ansiosta

”Ruuhkaton arki – sitä tarvitsisin”, päässäni pyöri. Olin ruuhkavuosia elävä uraorientoitunut ekonomi, kolmen pienen lapsen äiti, start up -yrityksen co-founder ja pienen kodin rouva.

Palo järjestämistä kohtaan löytyi näiden kaaosvuosien myötä oman arjen tohinassa. Aloin ihmetellä, kyseenalaistaa ja lopulta tutkia mistä ympäristön kaaos, mielen epäjärjestys, perheen vastuudynamiikka ja lopulta ruuhkaton olo muodostuu.

Tieteellisesti tutkittuun tietoon ja ihmiselle tyypilliseen käytökseen pohjaten olen rakentanut lapsiperheille sopivan Ruuhkaton Arki -metodin. Siinä on keskeistä konkreettisen järjestämisen lisäksi oman käytöksen ja perheen prosessien tunnistaminen sekä vastuunotto.

Metodissa tärkeää on myös keskeneräisyyden hyväksyminen, armollisuus sekä omista ja perheen vahvuuksista ponnistaminen, kohti omaa ruuhkatonta arkea. Pääajatuksena on, että jokainen ansaitsee levollisen kodin. Sen saavuttaminen on mahdollista metodin tuomien tavarataitojen ja oivallusten kautta.

Ruuhkaton arki -metodi soveltuu niin kodin tavarakaaoksen suitsimiseen, metatyön järjestelyyn kuin eri elämänalueiden tasapainottamiseen.

Jokainen ansaitsee levollisen kodin.”

Kuvassa ammattijärjestäjä Henna Paakinaho lelukori käsissään
HEi, olen henna, ruuhkaton arki -metodin kehittäjä ja metatyön mestari

Hässäkkää olen selättänyt ammattimaisin ottein jo viisi vuotta: kaistat eivät enää riittäneet haahuilevan otteen kanssa perheen kasvaessa ja usean työn parissa. Palloja oli ilmassa monta, liikaa. Olen testannut ja epäonnistunut, keksinyt kiertotien, ja tehnyt samat uudelleen. Kokenut riittämättömyyttä, sekä onnistumisen iloa: ruuhkaton arki on mahdollista. Urani olen tehnyt innovaatioiden parissa – siksi uskon vahvasti, että ratkaisu on lopulta aivan kulman takana.

Henna Paakinaho

Tarvitsetko sinä apua elämäsi tai kotisi järjestämiseen? Takaan, että pienin jatkuvin parannuksin jokainen voi helpottaa oloaan ja arkeaan, kaikesta hässäkästä huolimatta.

Ruuhkaton arki -metodi tähtää koko perheen voimaannuttamiseen ja ruuhkattomuuden tunteen lisääntymiseen. Muutos tapahtuu konkreettisen tavaratyön kautta ja metatyö kesyttämällä.

”Tavaroista luopuminen on nyt paljon helpompaa! Hennan kanssa työskentely oli arkitajuista ja kaikelle oli hyvät perustelut. Koko perhe sai uusia keinoja ja energiaa järjestelyyn. Alitajunta työstää parempia säilytyspaikkoja kuin itsestään.”
Irja
Kahden lapsen äiti & palvelumuotoilija

oletko valmis opettelemaan tavarataitoja?